Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Sült padlizsán vörös lencsével töltve Philadelphia krémsajttal

Sült padlizsán vörös lencsével töltve Philadelphia krémsajttal

A téli hónapokban egy jó nyári emlékeztető lesz ezt a mediterrán finomságot elkészíteni, padlizsánból, vörös lencséből és Philadelphia krémsajtból az alábbi recept alapján.

Vöröslencsével töltött sült padlizsán

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 nagy padlizsán
  • 1 édes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cm gyömbér
  • ¾ csésze vöröslencse
  • 400 g szeletelt paradicsomkonzerv
  • ½ teáskanál chili paszta
  • ½ teáskanál méz
  • 1 evőkanál pörkölt szezámmag olaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fűszerek: curry keverék, só, fűszerpaprika
  • 150 g Philadelphia zöldfűszeres vagy natúr krémsajt

Philadelphia krémsajtos sült padlizsán vörös lencsével töltve

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában ketté vágjuk, megszórjuk sóval és 10 percre félretesszük. Papírtörlővel letöröljük, kivesszük a belsejét félig és 200 fokon 20 percig sütjük.
  2. A leöblített lencsét forrásban lévő vízbe tesszük, és 15 percig főzzük.
  3. A hagymát, a fokhagymát, a kivett padlizsánt és a gyömbért apró kockákra vágjuk.
  4. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, kivett padlizsánt és a chili pasztát. 2 percig pirítjuk. Ezután adjuk hozzá a főtt lencsét, paradicsomot, mézet és curryport, fűszerpaprikát és sót. 10 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek és a felesleges víz elpárologjon.
  5. Az üreges padlizsánfeleket megtöltjük a töltelékkel. 180 C fokra előmelegített sütőbe 15 perc alatt megsütjük.
  6. Tálaljuk a töltött padlizsánt Philadelphia krémsajttal a tetején, zöldfűszerekkel, petrezselyemmel vagy korianderrel és gránátalma magokkal megszorva.

Átlagos tápérték (1 adagban): 336 kcal, fehérje 12 g, zsír 16,3 g, ebből telített zsírsavak 6,4 g, szénhidrátok 34,6 g, ebből cukrok 9,6 g, só 0,4 g, rost 9,3 g

A töltött padlizsán elkészíthető darált marhahússal is, ízlés szerint fűszerezve, de akár keverve a vörös lencsével is. Ilyenkor természetesen a darálthús és a lencse mennyisége legyen annyi, hogy megtöltse a 4 fél üreges padlizsánt. A Philadelhia krémsajt szépen szét fog folyni a sütőből fivett forró padlizsánokon, és kellemes édeskés, krémes ízével kiemeli a finom fűszeres sült étel ízeit. Akár hús nélül, akár a darálthússsal készített változat, nagyon könnyű és ízletes étel, a forró mediterrán teraszokra repíti az egész társaságot. Próbáljátok ki akár nagy méretű paprikával is ezt a töltött, sült finomságot.

Rizzsel, bulgurral vagy magában kínáljuk!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Vissza a Philadelphia krémsajtos sült padlizsán oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Philadelphia krémsajtos sült padlizsán oldalról a White Lake főoldalra >