Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia krémsajtos, sütőtökös rizottó - Segal Viktor receptje

Philadelphia krémsajtos, sütőtökös rizottó - Segal Viktor receptje

Sütőtök rizottó Philadelphia krémsajttal és Kolios fetasajttal Segal Viktor chef receptje alapján.

Sütőtökös rizottó Philadelphia krémsajttal és fetasajttal

Segal Viktor mesterszakács receptje alapján

Sütőtök rizottó Philadelphia krémsajttal - Segal Viktor receptje

A rizottó egy könnyen változtatható, mindig szezonális kiegészítője lehet az étlapoknak. Ez nem csak klasszikus olasz ízekkel készülhet, hanem hazai, közel-keleti, ázsiai vagy éppen mint ebben az esetben mindezek a fúziójával is készülhet. Ez egy kicsattanó, élénk színű rizottó, amelynek az árnyalatát és ízét a pürésített sült sütőtök és a Philadelphia krémsajt határozza meg.

A sült sütőtök szezonális és enyhén édeskés ízt add, a Philadelphia krémsajt selymes állagot, a Kolios görög feta sajt pedig mediterrán, sós kiegészítő az egzotikus, afrikai származású okrával együtt, amibe én a Közel-Keleten szerettem bele, de manapság Észak-Amerikában is nagyon népszerű. Itthon egész évben elérhető frissen.

A rizottó frissen az igazi, de egy kis profi éttermi trükkel nagyobb mennyiségben is előkészíthető, a következő módon: a rizottót 3⁄4-ig megfőzzük, majd kiterítjük egy lapos edényben vagy tepsiben. Így hamar lehűl, ezzel megakadályozzuk, hogy túl főjön a rizs. Közvetlenül tálalás előtt fejezzük be, ekkor adjuk hozzá az utolsó adag forró alaplevet. A Philadelphia krémsajtot ekkor is a legutolsó pillanatban keverjük bele a rizottóba.

 

Hozzávalók (4 adag)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 közepes méretű salotta hagyma, finomra aprítva
  • 40 dkg kerek szemű rizottórizs (pl. arborio)
  • 2 dl száraz vermut (vagy fehérbor)
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 kisebb hokkaido sütőtök negyedekre vágva, héjában megsütve, pürésítve
  • só, bors
  • 5 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 250g Philadelphia krémsajt

 Philadelphia krémsajt 

Díszítéshez

  • 4 db friss okra, serpenyőben kisütve
  • 100g Kolios görög feta sajt kis karikákra kiszúrva
  • házilag szárított zöldség chips

Kolios görög feta sajt

Elkészítés

Az olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pirítjuk a hagymát (ne kapjon színt). Hozzáadjuk a rizst, átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje, és kissé elkezdjen üvegesedni. Hozzáadjuk a vermutot, kevergetjük, és addig főzzük, amíg a rizs felszívja azt, és az alkohol teljesen elpárolog.

Hozzáadjuk az alaplé 1⁄4 részét, sózzuk, borsozzuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a rizs szinte teljesen felszívja a folyadékot. Ekkor adjuk hozzá a sütőtök pürét, további 1⁄4 rész alaplevet, és folytatjuk a keverést. Az alaplevet négy részletben adjuk hozzá. Az utolsó részletnél ellenőrizzük az ízesítést, amennyiben szükséges, sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a hideg vajat és a Philadelphia krémsajtot, elkeverjük.

Sült okrával, feta sajttal és zöldség chipsszel azonnal tálaljuk.

További rizottó ötleteket itt találhattok.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is >

 

Vissza a Sütőtök rizottó Philadelphia krémsajttal oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Sütőtök rizottó Philadelphia krémsajttal, Kolios fetasajttal oldalról a White Lake főoldalra >