Sütőtökös fűszeres sajttorta/ Pumpkin spice cheesecake
Megosztunk egy nagyon finom és egyszerű sütőtökös sajttorta receptet, amihez természetesen most is a Philadelphia krémsajtot használtuk.
Sütőtökös sajttorta - Pumpkin spice cheesecake
Hozzávalók
A morzsához
- 200 g gyömbéres narancsos keksz darálva
- 50 g olvasztott vaj
A sajttorta réteghez
- 250g Philadelphia krémsajt
- 2 tojás sárgája
- 90g cukor
A sütőtökös réteghez
- 350g sütőtök püré
- 2tk. pumpkinspice fűszerkeverék (házilag készítve: őrölt gyömbér, szegfűszeg,szerecsendió, fahéj, bors)
- 1 tojás
- 70g kristálycukor
- 70g nádcukor
- 1 csipet
Az elkészítése sem bonyolult
Elsőként elkészítjük a morzsát. Összekeverjük a kekszet a vajjal, és egy pohár segítségével jól belenyomkodjuk a kivajazott tortaformába (20-22cm), majd fél órára hűtőbe tesszük. Ezután a sütőtökös réteghozzávalóit kézi habverővel jól összekeverjük, a tejszín csak utólag forgatjuk bele,(ha lehet, zsírosat válasszunk). A sajttortás réteg hozzávalóit is kikeverjük, majd jöhet az összeállítás. Elsőként a sütőtökös masszát öntjük a morzsára, majd jöhet rá a sajttortás keverék, és egy kés segítségével szépen márványosra húzzuk. Ezután mehet is 220 fokra előmelegített sütőbe, 10 percig süssük így, majd vegyük le a hőfokot 180-ra, és így további 40-50 percig süssük. Mint minden sajttortánál, itt is akkor jó, ha még kicsit rezeg a közepe, így lesz pont tökéletes állagú lehűtés után. Díszítsük a tejszínhabbal kedvünk szerint.
Hagyjuk kihűlni és tegyük hűtőbe egy éjszakára. Ízlés szerint tejszínhbbal vagy egyéb díszítéssel kínáljuk vendégeinket.
Jó étvágyat kívánunk!