Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Recept blog - Főzzünk együtt - White Lake
White Lake

Svéd húsgombóc Philadelphia krémsajtos szószban

Svéd húsgombóc Philadelphia krémsajtos szószban

Ízletes, hétköznapi étel, egyszerű és gyors elkészítéssel.

Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 25 perc

Összetevők 1 adagban

  • Energiaérték: 612 kcal
  • Fehérje 23 g
  • Zsír 49,7 g (ebből 15,4 g telített zsírsavak)
  • Szénhidrát 19 g (beleértve az egyszerű cukrot 5,1 g)
  • Rost 2,5 g
  • Só 1,3 g

Svéd húsgolyó Philadelphia krémsajtos szószban

Hozzávalók

  • 500 g darált marha- és sertéshús
  • 1 tojás
  • 100 g fehér hagyma
  • 8 g fokhagyma
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 90 ml tej
  • 10 ml olajat
  • 6 g petrezselyem
  • 200 ml csirkehúsleves
  • 15 g vaj
  • 20 g liszt
  • 2 g szegfűbors
  • 100 g Philadelphia Light sajt
  • 2 ml Worcestershire szósz
  • 4 g sót
  • 3 g frissen őrölt bors

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a tejet, 2 g sót és 1 g borsot. A hagymát nagy szemekre reszeljük, a fokhagymát préseljük át, a petrezselymet apróra vágjuk és a keverékhez adjuk. Összekeverés után diónyi golyókat formázunk, és liszttel megkenjük. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg a húsgombócokat mindkét oldalukon, közben adjuk hozzá a vajat. Tegyük át a húsgombócokat egy tányérra. Öntsük a serpenyőbe a húslevest, a Worcestershire szószt, adjuk hozzá a szegfűborsot, és kissé melegítsük fel. Adjuk hozzá a Philadelphia sajtot, és alaposan keverjük habverővel, amíg fel nem oldódik a húslevesben. Tegyük át a húsgombócokat a serpenyőbe, és pároljuk a szószban, lefedve 10 percig alacsony lángon. A maradék sóval és borssal ízesítjük. Jó étvágyat kívánunk!

 

Vissza a Svéd húsgolyó Philadelphia krémsajtos szószban oldalról a White Lake blog oldalra >

Vissza a Svéd húsgolyó Philadelphia krémsajtos szószban oldalról a White Lake főoldalra >