Svéd húsgombóc Philadelphia krémsajtos szószban
Ízletes, hétköznapi étel, egyszerű és gyors elkészítéssel.
Adagok száma: 4
Elkészítési idő: 25 perc
Összetevők 1 adagban
- Energiaérték: 612 kcal
- Fehérje 23 g
- Zsír 49,7 g (ebből 15,4 g telített zsírsavak)
- Szénhidrát 19 g (beleértve az egyszerű cukrot 5,1 g)
- Rost 2,5 g
- Só 1,3 g
Svéd húsgolyó Philadelphia krémsajtos szószban
Hozzávalók
- 500 g darált marha- és sertéshús
- 1 tojás
- 100 g fehér hagyma
- 8 g fokhagyma
- 60 g zsemlemorzsa
- 90 ml tej
- 10 ml olajat
- 6 g petrezselyem
- 200 ml csirkehúsleves
- 15 g vaj
- 20 g liszt
- 2 g szegfűbors
- 100 g Philadelphia Light sajt
- 2 ml Worcestershire szósz
- 4 g sót
- 3 g frissen őrölt bors
Elkészítés
Egy tálban keverjük össze a darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a tejet, 2 g sót és 1 g borsot. A hagymát nagy szemekre reszeljük, a fokhagymát préseljük át, a petrezselymet apróra vágjuk és a keverékhez adjuk. Összekeverés után diónyi golyókat formázunk, és liszttel megkenjük. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük meg a húsgombócokat mindkét oldalukon, közben adjuk hozzá a vajat. Tegyük át a húsgombócokat egy tányérra. Öntsük a serpenyőbe a húslevest, a Worcestershire szószt, adjuk hozzá a szegfűborsot, és kissé melegítsük fel. Adjuk hozzá a Philadelphia sajtot, és alaposan keverjük habverővel, amíg fel nem oldódik a húslevesben. Tegyük át a húsgombócokat a serpenyőbe, és pároljuk a szószban, lefedve 10 percig alacsony lángon. A maradék sóval és borssal ízesítjük. Jó étvágyat kívánunk!