Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Szilvás, Philadelphia krémsajtos panna cotta

Szilvás, Philadelphia krémsajtos panna cotta

Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal - a Mondelez for Professionals receptje alapján.

Vanília Philly Panna Cotta sült szilvával

Van Philadelphiában egy barátja - Kényeztesse magát sült szilvával készült Vanilla Philly Panna Cottánkkal.

 

Hozzávalók 20 adag elkészítéséhez

  • 1300ml tej
  • 1300ml tejszín
  • 800g porcukor
  • 80ml vanília esszencia
  • 500g Philadelphia Original krémsajt
  • 30g Vege-Gel, zselatin por
  • 20 szem szilva, félbevágva és a magokat eltávolítva
  • 500ml áfonyalé
  • 250g fehér csokoládé csokoládé

 

Elkészítés

  1. Málnás panna cotta Philadelphia krémsajtból

    A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük
  2. A tejet és a tejszínt egy nagyobb lábasba öntjük és összekevrjük a 600g cukorral és a vanília
  3. esszenciával. A keveréket közepes lángon melegítjük kevergetés közben.
  4. Keverje hozzá a Philadelphia krémsajtot a forró keverékhez, amíg teljesen el nem símul.
  5. Öntse bele a Vege-Gel port és keverje el, hogy tejesen feloldódjon.
  6. Hagyja kissé lehűlni a keveréket, mielőtt üvegpohárba tölti és hűtőbe helyezi.
  7. Tegye a szilvát egy tepsibe és öntse rá az áfonyalevet, a maradék 200g porcukrot szórja rá,
  8. majd fedje le szorosan a tálcát alufóliával.
  9. Főzzük a szilvát 15 perc alatt puhára úgy, hogy tartsa a formáját, majd hűtsük le.
  10. Végül, ha a panna cotta megdermedt, rátesszük a kihűlt szilvát és megszórjuk a fehércsokoládé pasztillákkal.

Natúr Philadelphia krémsajttal és egy csipetnyi vaníliával készült, bársonyos pannacotta, amely finoman sütött, áfonyalével átitatott, zamatos szilvával párosul. Ez a desszert fehér csokoládéval megszórva az elegáns hoteleknek és éttermeknek is az ikonikus desszertjévé fog válni.

 

A panna cotta története

A panna cotta egy olasz desszert, melynek neve olaszul "főtt krémet" jelent. Pontos eredete nem tisztázott, de általánosságban elmondható, hogy az édeskrémes desszert a 20. század második felében terjedt el Olaszországban.

A panna cotta nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és sokféle változatban és ízben készül. Az eredeti olasz recept mellett sok kulináris művész és szakács készített már saját változatot és újítást a panna cotta elkészítésében.

Bár nem teljesen világos, hogy mikor és hol született, az biztos, hogy a panna cotta az olasz gasztronómia egyik jellegzetes édessége lett.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

Vissza a Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >