Szilvás, Philadelphia krémsajtos panna cotta
Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal - a Mondelez for Professionals receptje alapján.
Vanília Philly Panna Cotta sült szilvával
Van Philadelphiában egy barátja - Kényeztesse magát sült szilvával készült Vanilla Philly Panna Cottánkkal.
Hozzávalók 20 adag elkészítéséhez
- 1300ml tej
- 1300ml tejszín
- 800g porcukor
- 80ml vanília esszencia
- 500g Philadelphia Original krémsajt
- 30g Vege-Gel, zselatin por
- 20 szem szilva, félbevágva és a magokat eltávolítva
- 500ml áfonyalé
- 250g fehér csokoládé csokoládé
Elkészítés
- A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük
- A tejet és a tejszínt egy nagyobb lábasba öntjük és összekevrjük a 600g cukorral és a vanília
- esszenciával. A keveréket közepes lángon melegítjük kevergetés közben.
- Keverje hozzá a Philadelphia krémsajtot a forró keverékhez, amíg teljesen el nem símul.
- Öntse bele a Vege-Gel port és keverje el, hogy tejesen feloldódjon.
- Hagyja kissé lehűlni a keveréket, mielőtt üvegpohárba tölti és hűtőbe helyezi.
- Tegye a szilvát egy tepsibe és öntse rá az áfonyalevet, a maradék 200g porcukrot szórja rá,
- majd fedje le szorosan a tálcát alufóliával.
- Főzzük a szilvát 15 perc alatt puhára úgy, hogy tartsa a formáját, majd hűtsük le.
- Végül, ha a panna cotta megdermedt, rátesszük a kihűlt szilvát és megszórjuk a fehércsokoládé pasztillákkal.
Natúr Philadelphia krémsajttal és egy csipetnyi vaníliával készült, bársonyos pannacotta, amely finoman sütött, áfonyalével átitatott, zamatos szilvával párosul. Ez a desszert fehér csokoládéval megszórva az elegáns hoteleknek és éttermeknek is az ikonikus desszertjévé fog válni.
A panna cotta története
A panna cotta egy olasz desszert, melynek neve olaszul "főtt krémet" jelent. Pontos eredete nem tisztázott, de általánosságban elmondható, hogy az édeskrémes desszert a 20. század második felében terjedt el Olaszországban.
A panna cotta nagy népszerűségnek örvend az egész világon, és sokféle változatban és ízben készül. Az eredeti olasz recept mellett sok kulináris művész és szakács készített már saját változatot és újítást a panna cotta elkészítésében.
Bár nem teljesen világos, hogy mikor és hol született, az biztos, hogy a panna cotta az olasz gasztronómia egyik jellegzetes édessége lett.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Vissza a Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Szilvás panna cotta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >