Tonhal tatár Philadelphia snidlinges krémsajttal - Segal Viktor receptje
Tonhal tatár Philadelphia snidlinges krémsajttal Segal Viktor chef receptje alapján.
Ízletes tonhal tatár - Philadelphia snidlinges krémsajttal
Segal Viktor mesterszakács receptje alapján
Tonhal ceviche – Tonhal tatár Philadelphia snidlinges krémsajttal. Ebben a receptben minden a frissességről szól! Friss hal, friss egzotikus gyümölcsök, élénk savak, friss chili, pisztácia olaj, fekete gyökér és még sok minden más. Természetesen önmagában mindez még nem garantálja a tökéletes hideg előételt, ezért kerül tálaláskor a ceviche mellé a fantasztikus Philadelphia snidlinges krémsajt, ízben és színben is sokat hozzáadva az ételhez. A lágy krémsajthoz a snidling íze mellé kevés zöld citrom levét és egy igazán különleges, nem tolakodó pisztácia olajat adok ami kiemeli a krémsajt ízét, és harmonikusan illeszkedik a ropogós textúrájú pisztácia ropogóshoz is. Talán mondanom sem kell mennyire fontos a friss tonhal. Én kékuszonyú tonhalat használtam fel a ceviche-hez, ami egy citrusokban pácolt friss halból készült klasszikus dél-amerikai étel.
Hozzávalók (4 adag)
- 300g tonhal nagyobb darabokra vágva
- 1 friss mangó felkockázva
- 1 kisméretű papaya felkockázva
- 1 közepes méretű körte felkockázva
- 2-3 chili paprika, kimagozva, erei kivágva, húsa felaprítva
- 1 ek fekete és fehér szezámmag
- 3-4 csepp szezámolaj
- ½ zöldcitrom leve függően a gyümölcsök édességétől több is lehet
- 2-3 ek extraszűz olívaolaj
- Só
Pisztácia ropogóshoz
- 100g pisztácia durvára aprítva
- 15g maltosec
- 12g hideg víz
- 2 csipet só
Snidlinges sajtkrémhez
- 200g Philadelphia snidlinges krémsajt
- 30ml pisztácia olaj
- 10ml zöldcitrom leve
Feketegyökér püréhez
- 100g feketegyökér
- 1 ek extraszűz olívaolaj
- 2 csipet őrölt ánizsmag
- Só, bors
Díszítéshez
- 1 feketegyökér hosszában vékonyra szeletelve, sütőben ropogósra szárítva
- 100g friss tengeri spárga
Elkészítés
A snidlingkrémhez selymes állagúra krémesítjük a hozzávalókat, majd elkészítjük a pisztácia ropogóst. A hozzávalókat egy keverőtálban alaposan elkeverjük, majd fél cm vékonyra nyújtjuk és 130 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. Az elkészült pisztácia lapot még a teljes kihűlés előtt formára vágjuk.
Marináljuk a tonhalat: az összes hozzávalót elkeverjük, fűszerezzük és 30 percre hűtőbe helyezzük.
Tálaláskor a cevichére halmozzuk a tengeri spárgát, mellé támasztjuk a pisztácia ropogóst. Körbe pedig a Philadelphia snidlinges krémsajtot és a pürét.
Fogyasztáskor bátran keverjük el az összes tányéron lévő hozzávalót és izgalmas hazai fehérborral kínáljuk. Ezt a fogást próbáljuk ki többféle méretű és színű tányéron is, függően az alkalomtól vagy a helyszíntől, ahol tálaljuk.
Nagyon fontos a ceviche-t állni hagyni bekeverés után, mert kell idő az ízeknek összeérni a hallal. Azonban, ha túl sokáig hagyjuk a hűtőben, akkor nem fogjuk elérni a kívánt eredményt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is >
Vissza a Tonhal tatár Philadelphia snidlinges krémsajttal oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Tonhal tatár Philadelphia snidlinges oldalról oldalról a White Lake főoldalra >