Zöldség gratin Nurishh vegán reszelt sajt alternatívával
Ebben az ételben a mediterrán ízek tökéletes összhangban vannak.
A nurishh klasszikus reszelékkel. Tökéletes a kikapcsolódás pillanataihoz, és ugyanolyan jó egy hétköznapi étkezéshez, telitalálat lesz.
Összetevők
- 1/2 csomag Nurishh Classic reszelt
- 2 padlizsán, kb 5 mm vastagra szeletelve
- 4-5 nagy paradicsom
- kb 7 mm-es szeletekre szeleteljük
- Cukkini kb 5 mm vastagra szeletelve
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 10 bazsalikom levél
Elkészítés
Enyhén olajozzon három tapadásmentes tepsit, és szorosan egymás mellé helyezze a felszeletelt zöldséget. Magas hőmérsékleten grillezzük 5-10 percig, amíg el nem kezdenek barnulni. Ügyeljen arra, hogy ne égesse meg őket. Hagyja kihűlni annyira, hogy kezelni tudja, és egy 23-25 cm-es kör alakú tepsibe felváltva rétegezze a grillezett zöldséget. Grillezze meg a többi zöldséget is, és tegye bele azokat is az edénybe. Tépje össze a bazsalikomleveleket, és szórja rá a zöldségekre. Kenje rá a paradicsompürét a zöldségekre egy kanál hátával, majd szórja meg a Nurishh Classic Reszelt vegán sajt alternatívával. Fedjük le a gratint és tegyük hűvös helyre a fogyasztásig. Az étkezés előtt melegítsük elő a sütőt 220 ˚C-ra (légkeveréses 200 ˚C), és süssük a gratint 20 percig, amíg a sajt megolvad ás rápirul az ételre. Olívás kenyérrel és friss salátával tálaljuk.