Philadelphia sajttorta málnás töltelékkel
Philadelphia könnyített cheesecake, sajttorta málnás töltelékkel és gluténmentes mandulás morzsával, Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.
Philadelphia sajttorta, málnás töltelékkel és gluténmentes mandulás morzsával
Ez a Philadelphia krémsajt alapú desszert egy lágyabb cheesecake (sajttorta) monodesszert, ami könnyen beilleszthető a nyári menübe, mivel nem sok olyan ember van, aki ellen tudna állni a krémsajt és a málna kombinációjának. Az, hogy még ráadásban gluténmentes is, csak hab a tortán.
Mandulás morzsa
Hozzávalók
- 110g cukor
- 90g mandula liszt
- 130g rizs liszt
- 110g kókuszolaj
- 55g víz
Elkészítés
Melegítsük fel a kókuszolajat 40 fokra, és keverjük össze a többi hozzávalóval. A megkapott masszát reszeljük le, hogy egyenlő nagyságúak legyenek a morzsa darabkák, majd terítsük szét egyenletesen egy tálcán és süssük 150 fokon 17-20 percig.
Amikor kihűlt, kézzel a nagyobb darabokat még morzsoljuk szét.
Málnás töltelék
Hozzávalók
- 240g málna püré
- 4g pektin NH
- 20g cukor
Elkészítés
Gyorsforralóban kezdjük el felmelegíteni a pürét, 40 foknál adjuk hozzá a pektin és cukor keverékét és folyamatos kevergetés mellett főzzük 85 fokig. Töltsük a tölteléket szilikonformába és fagyasszuk ki.
Philadelphia krémsajt
Hozzávalók
- 110g víz
- 7,5g arany zselatin por (200 bloom)
- 45g jéghideg víz a zselatinhoz
- 500g Philadelphia krémsajt
- 160g tojásfehérje
- 85g kristálycukor
Elkészítés
Áztassuk be a zselatinport a jéghideg vízbe, majd melegítsük fel mikrohullámú sütőben 60 fok fölé.
A Philadelphia krémsajtot és a vizet bot mixerrel dolgozzuk össze egy kancsóban, majd adjuk hozzá a zselatinmasszát. Kezdjük el egy kicsit kihabosítani a tojásfehérjét közepes sebességen, adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük további 4 percig. Ezután forgassuk bele és keverjük el homogénre a krémsajtos masszával 32 fokon. Töltsük a krémet egy habzsákba.
Bársonyfújó bevonó
Hozzávalók
100g Valrhona Opalys 35% fehércsokoládé
80g kakaóvaj
Elkészítés
Vízgőz fölött melegítsük fel a csokoládét és a kakaóvajat, ügyelve arra, hogy ne menjen a hőmérséklet 40 fok fölé. 27 fokon használjuk majd az összeillesztésnél.
Összeillesztés
- a Philadelphia krémsajt masszát belenyomjuk a kiválasztott szilikonformába a habzsákból kb. 75-80%-ig,
- a kifagyasztott málna tölteléket belenyomjuk a mousse közepébe,
- ha szükséges, akkor töltsünk még rá krémsajt mousset, annyi helyet hagyva, hogy majd a morzsát is be tudjuk tölteni,
- tegyük fagyasztóban 1 órára,
- adjunk hozzá a morzsa száraztömegének 10%-nak megfelelő kókuszolajat (vagy amennyit felvesz), majd egy spatula segítségével összekeverjük, és betöltjük a szilikon forma tetejére,
- húzzuk le simára a felületet,
- fagyasztóban kifagyasztjuk,
- nyomjuk kis a szilikonformából, majd a 27 fokos bevonóval vagy vásárolt bársonyspray-vel fújjuk le.
Trükkök és tippek
Érdemes nagyobb mennyiségű málna tölteléket a fagyasztóban tartani, és a mandulás morzsából pedig a száraz tárolóban. Így, ha elfogyna ez a csodás desszert, és gyorsan kellene még készíteni belőle, akkor elég csak a cheesecake mousse-t elkészíteni, és összeállítást követően pár óra alatt kifagy a sokkolóban.
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >
Vissza a málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >