Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36705001953

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake
2022.07.19 09:00

Philadelphia sajttorta málnás töltelékkel

Philadelphia sajttorta málnás töltelékkel

Philadelphia könnyített cheesecake, sajttorta málnás töltelékkel és gluténmentes mandulás morzsával, Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

Philadelphia sajttorta, málnás töltelékkel és gluténmentes mandulás morzsával

Ez a desszert egy lágyabb cheesecake (sajttorta) monodesszert, ami könnyen beilleszthető a nyári menübe, mivel nem sok olyan ember van, aki ellen tudna állni a krémsajt és a málna kombinációjának. Az, hogy még ráadásban gluténmentes is, csak hab a tortán.

 

Mandulás morzsa

Hozzávalók

  • 110g cukor
  • 90g mandula liszt
  • 130g rizs liszt
  • 110g kókuszolaj
  • 55g víz

Philadelphia krémsajtos sajttorta málnás töltelékkel

Elkészítés

Melegítsük fel a kókuszolajat 40 fokra, és keverjük össze a többi hozzávalóval. A megkapott masszát reszeljük le, hogy egyenlő nagyságúak legyenek a morzsa darabkák, majd terítsük szét egyenletesen egy tálcán és süssük 150 fokon 17-20 percig.

Amikor kihűlt, kézzel a nagyobb darabokat még morzsoljuk szét.

Málnás töltelék

Hozzávalók

  • 240g málna püré
  • 4g pektin NH
  • 20g cukor

Elkészítés

Gyorsforralóban kezdjük el felmelegíteni a pürét, 40 foknál adjuk hozzá a pektin és cukor keverékét és folyamatos kevergetés mellett főzzük 85 fokig. Töltsük a tölteléket szilikonformába és fagyasszuk ki.

 

Philadelphia krémsajt

Hozzávalók

  • 110g víz
  • 7,5g arany zselatin por (200 bloom)
  • 45g jéghideg víz a zselatinhoz
  • 500g Philadelphia krémsajt
  • 160g tojásfehérje
  • 85g kristálycukor

 

Elkészítés

Áztassuk be a zselatinport a jéghideg vízbe, majd  melegítsük fel mikróhullámú sütőben 60 fok fölé.

A Philadelphia krémsajtot és a vizet bot mixerrel dolgozzuk össze egy kancsóban, majd adjuk hozzá a zselatinmasszát. Kezdjük el egy kicsit kihabosítani a tojásfehérjét közepes sebességen, adjuk hozzá a kristálycukrot, és keverjük további 4 percig. Ezután forgassuk bele és keverjük el homogénre a krémsajtos masszával 32 fokon. Töltsük a krémet egy habzsákba.

 

Bársonyfújó bevonó

Hozzávalók

100g Valrhona Opalys 35% fehércsokoládé

80g kakaóvaj

 

Elkészítés

Vízgőz fölött melegítsük fel a csokoládét és a kakaóvajat, ügyelve arra, hogy ne menjen a hőmérséklet 40 fok fölé. 27 fokon használjuk majd az összeillesztésnél.

 

Összeillesztés

  • a sajtkrém masszát belenyomjuk a kiválasztott szilikonformába a habzsákból kb. 75-80%-ig,
  • a kifagyasztott málna tölteléket belenyomjuk a mousse közepébe,
  • ha szükséges, akkor töltsünk még rá krémsajt mousset, annyi helyet hagyva, hogy majd a morzsát is be tudjuk tölteni,
  • tegyük fagyasztóban 1 órára,
  • adjunk hozzá a morzsa száraztömegének 10%-nak megfelelő kókuszolajat (vagy amennyit felvesz), majd egy spatula segítségével összekeverjük, és betöltjük a szilikon forma tetejére,
  • húzzuk le simára a felületet,
  • fagyasztóban kifagyasztjuk,
  • nyomjuk kis a szilikonformából, majd a 27 fokos bevonóval vagy vásárolt bársonyspray-vel fújjuk le.

 

Trükkök és tippek

Érdemes nagyobb mennyiségű málna tölteléket a fagyasztóban tartani, és a mandulás morzsából pedig a száraz tárolóban. Így, ha elfogyna ez a csodás desszert, és gyorsan kellene még készíteni belőle, akkor elég csak a cheesecake mousse-t elkészíteni, és összeállítást követően pár óra alatt kifagy a sokkolóban.

Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.

Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.

Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >

 

Vissza a málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a málnás sajttorta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >