Philadelphia krémsajtos kenyér avokádóval és zöld citrommal
Philadelphia krémsajt (Philadelphia Original) kovászos kenyéren, avokádóval, zöld citrommal, Segal Viktor chef receptje alapján.
Philadelphia krémsajt (Philadelphia Original) kovászos kenyéren, avokádóval, zöld citrommal
Miből készül egy igazi nyári étel? Először is friss, jó minőségű alapanyagokból. Másodszor színes, izgalmas kiegészítőkkel tálalt. Nem utolsó sorban azonban kiemelkedő minőségű, krémes, lágy, összetéveszthetetlen ízű Philadelphia krémsajttal, ami kiemeli a friss alapanyagokat ugyanakkor könnyű és visszafogott, mégis izgalmas kiegészítője ennek a finom és egyszerűen elkészíthető ételnek.
Több olyan receptem is van, amit nem csak étteremben vagy rendezvényeken készítek szívesen, de otthon is egyszerűen elkészíthető, ugyanakkor rendezvényeken könnyen reprodukálható akár nagy számban is. Gyakran készítem ezt a fogást kisebb méretben pl. rusztikus bagettel rendezvényekre, ahol nem egyszer több száz főre is gyorsan el lehet készíteni, hiszen a fontos hozzávalókat jóval az esemény előtt előkészítem.
Lehet reggeli ételek kiegészítő fogása, vendégváró falatka vagy kávészünetek izgalmas kiegészítője. Készíthetjük otthon brunch-ra a családnak tojás ételek mellé vagy délután a barátoknak hideg frissítőkkel.
Hozzávalók négy főre
- 4 vastag szelet kovászos kenyér
- 1 ek tengeri sós vaj
Az avokádóhoz:
- 2 érett avokádó meghámozva, kimagozva
- 1 lime leve és reszelt héja
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- Só, frissen őrölt feketebors
A sajtkrémhez:
- 250g Philadelphia Original krémsajt
- 1 lime leve
- 3 evőkanál Extraszűz olívaolaj
- Só, frissen őrölt feketebors
Tálaláshoz:
- 4 evőkanál céklás hummusz (opcionális)
- 2 evőkanál pirított sós magvak vegyesen (tökmag, fenyőmag, fekete és fehér szezámmag stb.)
- 1 újhagyma felkarikázva
- 2 teáskanál chili pehely
- 1 lime négy cikkre szelve
- 6-8 koktélparadicsom félbe vágva
Az avokádót villával összenyomkodjuk és fűszerezzük a lime levével, héjával, az extraszűz olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
A Philadelphia krémsajtot egy keverőtálba helyezzük és alaposan elkeverjük a lime levével, az extraszűz olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk.
Tálalás előtt a kovászos kenyérszeleteket mindkét oldalukon enyhén megpirítjuk vajon egy serpenyőben. A pirított kenyerekre kenjük a kikevert sajtkrémet, ráhalmozzuk az avokádót.
Trükkök és tippek
Céklás hummusszal tálaljuk. Ezt is könnyedén elkészíthetjük.
500g kész hummuszhoz két héjában főtt vagy sült céklát meghámozzuk és összeturmixoljuk. A lime cikkeket beleforgatjuk a chili pehelybe és a koktélparadicsomokkal együtt az avokádóra helyezzük. Végül pirított magvakkal, újhagymával és a chilivel hintjük meg.
Aki nem kedveli a csípős ízeket, használhat más izgalmas fűszereket is a chili helyett. Én nagyon kedvelem a füstölt pirospaprikát vagy Dukkah fűszerkeveréket. A jó minőségű pékárú elengedhetetlen a sikerhez. Ha szeretjük a fokhagymát, nyugodtan dörzsöljük be vele a megpirított kenyeret tálalás előtt.
Jó étvágyat kívánunk hozzá. Majd számoljatok be, hogy hogyan sikerült, szívesen veszünk fényképeket és alternatív recepteket is. A Facebook oldalunkon a poszt alatt tudtok küldeni képeket vagy küldjétek el az info@white-lake.hu email címre.
Nagyon finom, próbáljátok ki, írjátok meg a véleményeteket és várjuk a fényképeket.
Jó étvágyat kívánunk! Nézzétek meg a Philadelphia további termékeit is teljes választékát >
Vissza a Philadelphia krémsajt kovászos kenyéren recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >
Vissza a Philadelphia krémsajt kovászos kenyéren recept oldalról a White Lake főoldalra >