Bolognai lasagne Philadelphia krémsajttal
Készítsétek el a sok ünnepi édesség után az extra finom Bolognai Lasagne vacsorát Philadelphia krémsajttal a Fűszer és Lélek blog írójának receptje alapján.
Bolognai lasagne krémsajttal
Recept a Fűszer és lélek blog szerzőjétől
Hozzávalók
Bolognai szósz
- 10 dkg szeletelt szalonna
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 szál zeller
- 2 kávéskanál oregánó
- 50 dkg darált marhahús
- Hámozott paradicsom 2x40 dkg
- Ízlés szerint egy kis chili, só, bors, oliva olaj
Lasagne
- 25 dkg lasagne tészta
- 2 doboz Philadelphia natur vagy zöldfűszeres krémsajt, ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- friss bazsalikom
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk, kevés olívaolajon megolvasztjuk, majd az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk. A sárgarépát lereszeljük, a zellert vékony szeletekre vágjuk és azt is megpirítjuk. Fűszerezzük és beledobjuk a húst. Folyamatos kevergetés mellett süssük fehéredésig a húst. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a sűrített paradicsomot, és belevágjuk a fokhagymát és a chilit is (ez kihagyható, de mi kicsit csípve szeretjük). Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.
Közben a Philadelphia krémsajtot összekeverjük a reszelt parmezánnal és a tejszínnel, és beletépjük a bazsalikomot is. Jamie csak krémsajtot használ, sajtot nem reszel bele, így nem is kell krémmel lazítani.
A tésztalapokat sosem előfőzöm, hanem alufóliával letakarom, így 45 perc alatt tökéletesen megpuhul. Így egy kisebb tepsi aljára (gyümölcskenyér formájában szoktam lasagne-t sütni, ebből kettő lesz tele ennyivel) először a bolognai szószt teszem, majd egy szett tésztát, krémsajtot, még egy garnitúrát. tészta, egy másik bolognai szósz stb. tetejére bolognai szósszal és reszelt mozzarella sajttal. Mehetünk a 180 fokos sütőbe lefedve 45 percre, majd a grill alatti alufóliát levesszük még 5-10 percre.
Jó étvágyat kívánunk!