Tejipari és szárazáru termékek márkaképviselete Magyarországon / Food distributor in Hungary

Kérdése van? Hívjon minket! +36703387020
Kapcsolat

Receptek éttermeknek, séfeknek, cukrászoknak
White Lake

Philadelphia Christmas Cake – Vaníliás, csokis, málnás mousse torta – Enzsöl Balázs receptje

Philadelphia Christmas Cake – Vaníliás, csokis, málnás mousse torta – Enzsöl Balázs receptje

Vaníliás, csokis, málnás Philadelphia krémsajtos karácsonyi mousse torta - Enzsöl Balázs mestercukrász receptje alapján.

Philadelphia Christmas Cake – Vaníliás, csokis, málnás mousse torta

A karácsonyi időszakban a hoteleknek és az éttermeknek érdemes a sok különböző édesség mellett, a ház ünnepi tortáját is elkészíteni. Erre mindig emlékezni fognak a vendégek. Idén egy Philadelphia krémsajtból elkészíthető vaníliás, csokis, málnás mousse tortát ajánlunk figyelmükbe Enzsöl Balázs receptje alapján.

 

Hozzávalók és elkészítés

Philadelphia mousse

  • 50g tojássárgája
  • 35g víz
  • 70g kristálycukor
  • 3g zselatin 200 bloom
  • 18g víz
  • 170g Philadelphia krémsajt
  • 170g tejszínhab
  • 1-2db vanília rúd (opcionális)

 

Karácsonyi Philadelphia krémsajt mousse torta elkészítéseA zselatinport felöntjük a 18g jéghideg vízzel, majd hűtőbe tesszük kb 5 perce, amíg ki nem ázik teljesen. A tojássárgáját elkezdjük kihabosítani. Ezzel egyidőben, a 35g vizet és a 70g kristálycukrot egy gyorsforralóban 121 Celsius fokig főzzük. Amint elérte a hőfokot, szép lassan a kihabosított tojásmárgánkhoz öntjük, és közepes sebességen addig kihűlésig habosítjuk. A zselatin masszánkat mikróhullámú sütőben 60 Celsius fokig melegítjük, és hozzákeverjük a krémsajtunkhoz. Hozzáadjuk a vaníliát.

Ezt hozzáadjuk a “páté bomb”-unkhoz(a cukorszirupos tojássárgánkhoz), és homogénre keverjük. Végül a felvert tejszínhabunkat három részletben hozzákeverjük a masszánkhoz. Habzsákba töltjük.

 

Málna töltelék

  • 150g málna püré
  • 15g kristálycukor
  • 2,5g Sosa pektin NH

 

A kristálycukrot és a pektint összekeverjük. A málnapürét elkezdjük felmelegíteni, majd 40 Celsius foknál folyamatos kevergetés mellett szép lassan hozzáadjuk a cukor és pektin keverékét, és tovább kevergetve 85 Celsius fokig főzzük. Szilikonormába töltjük és kifagyasztjuk.

 

Lisztmentes kakaós piskóta

  • 100g tojásfehérje
  • 90g kristálycukor
  • 65g tojássárgája
  • 40g kakaó por

 

A tojásfehérjét a cukorral verjük fel, készítsünk belőle meringue-t. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd adjuk hozzá az átszitált kakaó port. 190 Celsius fokon 10-11 percig süssük. Sütés után egyből sokkoljuk ki vagy fagyasszuk le. Szúrjuk ki a kívánt nagyságú formákat.

 

Torta bársonyfesték

  • 100g Valrhona Opals
  • 100g kakaóvaj

 

Vízgőz felett melegítsük fel őket kb. 45 fokra, majd bot mixerrel emulgeáljuk egy kicsit össze. Hűtsük vissza 30-32 fokra használat előtt-

 

Torta összeállítása

 

Vegyünk ki a fagyasztóból 2 piskótát ás 2 tölteléket. Tegyük egymásra a következő sorrendben, egy piskóta, egy töltelék, egy piskóta, egy töltelék. Nyomjunk a szilionformában kb. 1/2 adagnak megfelelő mousse-t, majd egy kanállal hozzuk fel az oldalára a krémet. Helyezzük bele a négyes töltelékünket, majd a felesleget húzzuk le. Fagyasszuk ki. Festékpisztolyba töltsük bele a bársonyfestéket és fújjuk le a fagyos tortánkat.

 

Vissza a Karácsonyi mousse torta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a Séfek és Cukrászok blog oldalra >

Vissza a Karácsonyi mousse torta Philadelphia krémsajttal recept oldalról a White Lake főoldalra >