Íz és fogyasztás
A duplán sült csicseriborsó fehér csokoládéval van bevonva, különféle gyümölcsízekkel ízesítve: banán, eper, tutti frutti, kivi, narancs, málna. Színes és játékos, nagyon népszerű a gyerekek körében.
A csicseriborsó kiváló zsír-, fehérje-, szénhidrát-, rost-, cukor- és ásványi anyagok forrás. Tartalmaz még cinket, foszfort, magnéziumot, mangánt, rezet, káliumot, nátriumot, kalciumot, vasat, folsavat, valamint A-, B- (B1, B2, B3, B5, B6 és B9), C-, E- és K-vitamint. Ez az ásványi és vitaminvegyületek kombinációja pozitív hatással van a keringési rendszerre. A vas és a folsav véd a vérszegénységtől, míg a K-vitamin szabályozza a véralvadási folyamatot, ami nem csak a sebek kezelésénél, hanem a bőséges menstruációnál is fontos. A kálium elengedhetetlen elektrolit a vérnyomás normalizálásához. A csicseriborsó rostokban is gazdag, ami nemcsak a fogyást és a zsírégetést segíti elő, hanem a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is fontos.
Összetevők
pörkölt csicseriborsó 36%, csokoládé 36% [cukor, kakaóvaj, tejpor, kakaómassza, emulgeálószer (E322)], cukorbevonat 28% [cukor, stabilizátor (E414), színezékek (E100, E127, E133), fényezőanyag (E903)], aromák. Nyomokban dióféléket tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia
|
2154kJ/514 kcal
|
Zsír
|
22 g
|
amelyből telített zsírsavak
|
10 g
|
Szénhidrát
|
66 g
|
amelyből cukor
|
30 g
|
Fehérje
|
10 g
|
Só
|
0.3 g
|
Élelmi rost
|
6 g
|
Tárolás
Bontatlan csomagolásban, száraz helyen, 20 ± 3 °C hőmérsékleten