Íz és fogyasztás
Az enyhén sózott sült csicseriborsó, éhes embernek tökéletes uzsonnára.
A csicseriborsó kiváló zsír-, fehérje-, szénhidrát-, rost-, cukor- és ásványi anyagok forrás. Tartalmaz még cinket, foszfort, magnéziumot, mangánt, rezet, káliumot, nátriumot, kalciumot, vasat, folsavat, valamint A-, B- (B1, B2, B3, B5, B6 és B9), C-, E- és K-vitamint. Ez az ásványi és vitaminvegyületek kombinációja pozitív hatással van a keringési rendszerre. A vas és a folsav véd a vérszegénységtől, míg a K-vitamin szabályozza a véralvadási folyamatot, ami nem csak a sebek kezelésénél, hanem a bőséges menstruációnál is fontos. A kálium elengedhetetlen elektrolit a vérnyomás normalizálásához. A csicseriborsó rostokban is gazdag, ami nemcsak a fogyást és a zsírégetést segíti elő, hanem a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is fontos.
Összetevők
pörkölt csicseriborsó 97%, étkezési só 3%. Nyomokban dióféléket tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia
|
1709 kJ/405 kcal
|
Zsír
|
7 g
|
amelyből telített zsírsavak
|
1 g
|
Szénhidrát
|
61 g
|
amelyből cukor
|
7 g
|
Fehérje
|
21 g
|
Só
|
2 g
|
Élelmi rost
|
7 g
|
Tárolás
Bontatlan csomagolásban, száraz helyen, 20 ± 3 °C hőmérsékleten.