Receptek

Vissza

Bolognai lasagne krémsajttal

Recept a Fűszer és Lélek blog írójától

 

Hozzávalók:

 

A bolognai mártáshoz:

10 dkg szelet bacon
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 szál szárzeller
2 kk. szárított oregánó
50 dkg darált marha
2x40 dkg hámozott paradicsom konzerv
1 pici chili
só, bors
olívaolaj

A lasagnéhoz:
25 dkg lasagne tészta (fél doboz)
2 doboz Philadelphia zöldfűszeres krémsajt
10 dkg frissen reszelt parmezán
friss csokor bazsalikom
2 dl tejszín
10 dkg mozarella

A bacont felkockázzuk, pici olívaolajon kiolvasztjuk, majd megdinszteljük rajta az apró kockákra vágott hagymát. Lereszeljük a sárgarépát, vékony szeletekre vágjuk a szárzellert, és ezt is lepirítjuk.  Fűszerezzük, majd rádobjuk a húst. Addig sütjük folyamatosan kevergetve, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a paradicsomkonzervvel, és belevágjuk a fokhagymát és a chilit is (ez el is maradhat, de mi szeretjük ha picit csíp). Alacsony lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik.
Közben a Philadelphia krémsajtot elkeverjük a reszelt parmezánnal, és a tejszínnel, és beletépkedjük a bazsalikomot is. Jamie csak egyszerűen krémsajtot használ, nem reszel bele sajtot, így tejszínnel sem kell lazítania az állagán.
Én soha nem főzöm meg előre a tésztalapokat, hanem lefedem alufóliával, és így 45 perc alatt tökéletesen megpuhul. Tehát, egy kis sütőedény aljába (a gyümölcskenyér formában sütöm általában a lasagnet, amiből pont kettő lesz tele ebből a mennyiségből) a bolognai mártást teszem le először, majd egy sor tészta, a krémsajt, újabb sor tészta, újabb bolognai mártás, stb, a tetejére is bolognai mártás kerüljön, erre pedig a mozarella sajt reszelve. Mehet a 180 fokos sütőbe lefedve 45 percre, majd levéve az alufóliát grill alá további 5-10 percre.