Receptek

Vissza

Mediterrán saláta

Recept a Michelin csillagos séftől, Uwe Meßner-től

 

Felhasznált PURE termék: Heringfilé paradicsompürében paradicsomdarabokkal

 

Egyéb hozzávalók:

2 szelet fehér kenyér 
5 tk olívaolaj 
1 szál rozmaring 
1 vöröshagyma 
1 sárga kaliforniai paprika 
1 tál ruccola saláta 
5 tk vörösborecet 
Só, bors, cukor

 

Elkésíztés (2 fő részére):
Pirítsa meg egy kis olíva olajon a rozmaringot sóval és borssal, amíg ropogós nem lesz. Hámozzon meg egy vöröshagymát, vágja vékonyra. Darabolja fel az uborkát és a sárga paprikát. Keverje össze az olíva olajat
vörösborecettel, cukorral és sóval és öntse rá a zöldségekre. Tegye a salátát egy tálba. Adja hozzá a heringfiléket és kanalazza rá a szószt. Szórjon rá ropogós kenyérkockákat, ízesítse feketeborssal, kínálja tépett salátával.