Receptek

Vissza

Tavaszi tekercs

Recept a Michelin csillagos séftől, Uwe Meßner-től

 

Felhasznált PURE termék: Heringfilé mangós-fűszeres szószban

 

Egyéb hozzávalók:

 

10 előre csomagolt tavaszi tekercs tészta vagy rizstésztalap
1 db gyömbér (körülbelül akkora, mint a hüvelykujja) 
2 gerezd fokhagyma 
3 szál újhagyma 
1 csésze Mung babcsíra 
1 tk kukoricakeményítő 
Olaj a sütéshez 
Papírtörlő
 
Elkészítés (2 fő részére):
Készítsen tavaszi tekercs tésztát (helyettesíthető rizs tésztalappal). A töltelék: vágja apróra a gyömbért és a fokhagymát. Az újhagymát vékonyan szeletelje fel. Aprítsa össze a mungóbab csírát. Óvatosan keverje össze a heringfiléket a hozzávalókkal. A keményítőt keverje el 1-2 evőkanál vízben. Kenje be vele a tésztát, tegyen tölteléket a tészta alsó harmadába, hagyjon 2 cm-t a szélén, hogy fel tudja tekerni. Szorosan tekerje fel a tésztát. Hevítsen olajat egy lábasban, süsse a tekercseket 5-10 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Itassa le róluk az olajat konyhai papírtörlővel.